Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με τη βελτίωση των...

Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή

20063387_EV_AA2_211114_STAIKOYRAS2_PROYPOLOGISMOS1.limghandlerΗ συνεχής συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών στον τομέα του Αθλητισμού, τόσο στη Λαμία όσο και στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί διαχρονική ανάγκη, ζητούμενο και αίτημα.

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, στήριξε τα αιτήματα τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας Αρχής του Δήμου Λαμιέων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, απεστάλη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ι. Ανδριανό, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας, με σχετική επιστολή του, από 11.12.2014, (επισυνάπτεται), σε συνέχεια περυσινών σχετικών ενεργειών, με την οποία:

1ον. Εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων νέο έργο, με ονομασία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ», με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ και με εξ ολοκλήρου άμεση πίστωση.

Η Δημοτική Αρχή, κατόπιν επικοινωνίας του κ. Σταϊκούρα μαζί της, απέστειλε, προχθές, τα απαραίτητα τεχνικά δελτία, και το έργο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

2ον. Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΜΑΡΙΤΣΑ» (Χαλκιοπούλειο) κατά περίπου 109.000 ευρώ, και από 827.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα διαμορφώνεται πλέον στα 934.890 ευρώ, όσο και το ύψος της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Με την πίστωση του 2015 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της τοποθέτησης ταρτάν για τους αθλητές του στίβου.

Το έργο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχε πληρωθεί ποσό ύψους 179.000 ευρώ το 2013.

Σχετικό αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για τη χρηματοδότηση του έργου, έχει υποβάλλει η Δημοτική Αρχή από την 23η Σεπτεμβρίου 2014.

 

Κλείνοντας, σημειώνεται ότι ο κ. Σταϊκούρας δεν δίνει συνέχεια σε υπαινικτικούς λόγους και σε εκτός θέματος σχόλια.

Εργάζεται για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.