Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με την υπογραφή Κοινής...

Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις δικαιούχων των οποίων έχει πληγεί, εφέτος, το ζωϊκό κεφάλαιο.

staikouras_maximou(3)Υπεγράφη, χθες, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις δικαιούχων των οποίων έχει πληγεί, εφέτος, το ζωϊκό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ εγκρίνεται, στο πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, η επιχορήγηση αγοράς εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντομοαπωθητικών για τον έλεγχο και την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού.

Επιπλέον, επιχορηγούνται προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και την απολύμανση, και ειδικά για τον καταρροϊκό πυρετό την εντομο-προστασία των ζώων με τη χρήση εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για μεταφορά πιστώσεων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθούν απρόβλεπτες δυσμενείς επιδημιολογικές συνθήκες (ευλογιά, καταρροϊκός πυρετός) του προγράμματος εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.