Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με το έργο της...

Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με το έργο της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων του Ν. Φθιώτιδας

o-anaplirotis-upourgos-oikonomikon-xristos-staikourasΣτο πλαίσιο της συστηματικής, τακτικής ενημέρωσης για το έργο της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων του Ν. Φθιώτιδας, και μετά από επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την αρμόδια Διεύθυνση Αποκατάστασης Σεισμοπλήπτων (ΥΑΣ) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), προκύπτουν τα εξής:

1ον. Έχουν υποβληθεί 24 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 22 επιδοτήσεις ενοικίου ή συγκατοίκησης για το 1ο τρίμηνο συνολικού ποσού 22.590 ευρώ, 20 επιδοτήσεις για το 2ο τρίμηνο συνολικού ποσού 18.360 ευρώ, 20 επιδοτήσεις για το 3ο τρίμηνο συνολικού ποσού 18.300 ευρώ.

Έχουν πληρωθεί οι 22 επιδοτήσεις του 1ου τριμήνου.

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου και την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014 θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι.

2ον. Έχουν παραχωρηθεί ένδεκα (11) ενιαία μεταφερόμενοι οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων.

3ον. Έχουν εγκριθεί εννέα (9) άδειες επισκευής συνολικού ποσού Στεγαστικής Συνδρομής 108.669,16 ευρώ, από το οποίο ποσό 86.935,30 ευρώ είναι Δωρεάν Κρατική Αρωγή.

 Έχουν πληρωθεί επτά (7) πολίτες την Α΄ δόση Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, συνολικού ποσού 34.557,12 ευρώ.

Εκκρεμούν δύο (2) εγκρίσεις Α΄ δόσης Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, ύψους 8.910,53 ευρώ.

4ον. Η απόφαση παράτασης προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης έχει ολοκληρωθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ και έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών προς άμεση υπογραφή και διεκπεραίωση.

5ον. Έχει υπογραφεί η απόφαση για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο, ως εγγυητής, αναλαμβάνει την υποχρέωση κάλυψης, του ανεξόφλητου ποσού κεφαλαίου, σε ποσοστό 80%.