Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης...

Δελτίο Τύπου Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση του ελλείμματος των αναγκαίων υποδομών για την ανάπτυξη της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

xristos-staikourasΣήμερα, στη Λαμία, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση του ελλείμματος των αναγκαίων υποδομών για την ανάπτυξη της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Eνότητας Φθιώτιδας κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και οι Πρόεδροι των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών Καθηγητές κ.κ. Αντώνιος Αλετράς και Γεώργιος Σταμούλης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε:

«Έλαβα την πρωτοβουλία για να πραγματοποιήσουμε τη σημερινή συνάντηση εργασίας, με σκοπό, από την πλευρά της περιοχής, να προσεγγίσουμε συστηματικά το θέμα των υποδομών για την ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου,  χρηματοδοτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το ποσό των τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ, για τη διαμόρφωση κτιριακών υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών, στη Λαμία.

Είναι σαφές ότι το θέμα, τελικά, θα το διαχειριστούν οι αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εμείς εκείνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι:

1ον. Να διατυπώσουμε τα κριτήρια επιλογής του ενδεδειγμένου τόπου

2ον. Να διερευνήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής.

3ον. Να καταγράψουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε λύσης.

4ον. Να αξιολογήσουμε τις λύσεις και να τις ιεραρχήσουμε.

Ο σχετικός φάκελος να παραδοθεί, εντός του Απριλίου, στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να τις διευκολύνει στη λήψη της σχετικής απόφασης.

Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν.

Για την προώθηση της επίλυσης του θέματος προτείνω τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με αρμοδιότητα τη συγκρότηση του σχετικού φακέλου.

Ο φάκελος θα πρέπει να μας παραδοθεί μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Επίσης σε κάθε περίπτωση δεν διαταράσσεται η χρήση της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Eνότητας Φθιώτιδας κ. Θωμά Στάικου, του Δημάρχου  Λαμιέων κ. Γιώργου Κοτρωνιά και των Καθηγητών κ.κ. Αντώνη Αλετρά και Γεώργιου Σταμούλη και έγινε συζήτηση σε απόλυτα δημιουργικό κλίμα.

Ομόφωνα αποφασίστηκε, η συγκρότηση της επταμελούς ομάδας εργασίας με την παρακάτω σύνθεση:

  1. Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος (συντονιστής)
  2. Σταμούλης Γεώργιος
  3. Παλιαλέξης Ηλίας
  4. Καραναστάσης Απόστολος
  5. Σιαμούρης Χαράλαμπος
  6. Σταματοπούλου Χαρούλα
  7. Αργυρόπουλος Ηλίας