Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τη Συνεταιριστικές Τράπεζες των οποίων η άδεια ανακλήθηκε (Λαμίας, Αχαϊκή και Λέσβου-Λήμνου)

Επιστολή, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ε.Τ.Ε.), κ. Βασίλειο Ράπανο, απέστειλε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Την επιστολή συνυπογράφουν οι Βουλευτές Αχαΐας κ.κ.  Μπεκίρης Μιχαήλ και Νικολόπουλος Νικόλαος.
Στην επιστολή ζητείται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε., μετά από την ανακήρυξη ως ανάδοχου του συνόλου των καταθέσεων της πελατείας των Συνεταιριστικών Τραπεζών ΛΑΜΙΑΣ, ΑΧΑΪΚΗΣ και ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ, η Ε.Τ.Ε. να αξιολογήσει τη δυνατότητα ώστε το προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών να απασχοληθεί σε συνεργαζόμενες με τον Όμιλο της Ε.Τ.Ε. εταιρίες προσωρινής απασχόλησης, όταν υπάρξει σχετική ανάγκη και εφόσον το επιθυμεί.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προς:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Κύριο Βασίλειο Ράπανο

Αιόλου 86

Τ.Κ. 102 32

Αθήνα

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2012

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την από 23.3.2012 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακηρύχθηκε ανάδοχος του συνόλου των καταθέσεων της πελατείας των Συνεταιριστικών Τραπεζών ΛΑΜΙΑΣ, ΑΧΑΪΚΗΣ και ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ.

Δυστυχώς, στα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκαν, σε αντιδιαστολή με ότι έγινε στην «T-BANK ATE» και το «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ», δεν συμπεριλήφθηκαν και οι συμβατικές σχέσεις από συμβάσεις εργασίας μισθωτών των υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Με τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να αξιολογήσετε τη δυνατότητα το προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών να απασχοληθεί σε συνεργαζόμενες με τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εταιρίες προσωρινής απασχόλησης, όταν υπάρξει σχετική ανάγκη και εφόσον το επιθυμεί.

 

Με εκτίμηση,

Χρήστος Σταϊκούρας

Βουλευτής Φθιώτιδας

Μπεκίρης Μιχαήλ

Βουλευτής Αχαΐας

Νικολόπουλος Νικόλαος

Βουλευτής Αχαΐας

Κατεβάστε την επιστολή (αρχείο .pdf)Επιστολή Χρ. Σταϊκούρα προς Πρόεδρο ΔΣ ΕΤΕ για ΣΤΛ – 27.03.2012