Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος...

Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Ν. Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας-ΝΔ και Αναπλ. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε σήμερα, 18/1/2012 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα του Νομού Φθιώτιδας. Στην Ερώτησή του ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση (9.01.2012) της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεδομένης της διαδικασίας εκπόνησης σχετικού πορίσματος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, επίκειται η αναστολή λειτουργίας των πυροσβεστικών κλιμακίων Στυλίδας, Αργυροχωρίου και Πολυδρόσου.

Τα προαναφερθέντα κλιμάκια εντός του Νομού Φθιώτιδας βρίσκονται σε καίρια θέση για την παροχή υπηρεσιών δασοπυρόσβεσης στους τοπικούς εθνικούς δρυμούς, αλλά και άμεσης επέμβασης για απεγκλωβισμούς σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα συζητείται ακόμη και το «κλείσιμο» της 7ης ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για μια υπηρεσία, η οποία στα 10 χρόνια παρουσίας στη Λαμία (έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας), έχει γίνει ευρύτερα γνωστή τόσο για την πολύπλευρη δράση της όσο και για την προσφορά της στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος της περιοχής.

Υπηρεσία, που καλύπτει μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, η οποία περιλαμβάνει:

  • μεγάλο τμήμα του εθνικού οδικου δικτύου (και ένα πλέγμα δευτερευόντων αλλά σημαντικών οδών της περιοχής),
  • σημαντικό τμήμα του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου (απόκρημνες περιοχές διέλευσης των τρένων με σήραγγες και γέφυρες),
  • εκτεταμένες περιοχές του ορεινού όγκου της κεντρικής Ελλάδας (Οίτη, Γκιώνα, Παρνασσός, Καλλίδρομος, Βαρδούσια, Βελούχι),
  • περιοχές στρατηγικού αμυντικού ενδιαφέροντος (αποθήκη του Στρατού Ξηράς στη Στυλίδα), ενεργειακού ενδιαφέροντος (αγωγοί καυσίμων και φυσικού αερίου) και βιομηχανικού ενδιαφέροντος (βιομηχανικές περιοχές Λαμίας και Οινοφύτων)».

Κατόπιν τούτων, ερωτά ο κ. Σταϊκούρας το Υπουργείο  εάν υφίσταται όντως ενδεχόμενο κατάργησης των προαναφερθέντων Πυροσβεστικών Κλιμακίων και της 7ης ΕΜΑΚ.