Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την παραχώρηση των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών...

Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την παραχώρηση των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών και Υπάτης στο Δήμο Λαμιέων

Ο Βουλευτής της ΝΔ και Αναπληρωτής Τομεάρχης για τον τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 19.12.2011 ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα «Παραχώρηση Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών και Υπάτης στο Δήμο Λαμιέων». Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής αναφέρει τα κάτωθι:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, αποφασίστηκε από την εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ) η παραχώρηση της κρατικής ιαματικής πηγής Λουτρακίου στο Δήμο Λουτρακίου–Αγ. Θεοδώρων.

Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε (08.12.2011), μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, δόθηκε η εντολή να προχωρήσει, άμεσα, η λήψη της σχετικής απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ.

Η παραχώρηση πραγματοποιήθηκε στις 16.12.2011, ενώ την ίδια μέρα ήταν σε εξέλιξη σχετική ημερίδα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος στην Κόρινθο.

Όμως, με τις επιλεκτικές αποδεσμεύσεις ιαματικών πηγών διαιωνίζεται ένα πρόβλημα στο οποίο έπρεπε να είχε δοθεί ήδη συνολική λύση.

Κι όλα αυτά, πριν την κατάθεση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον ιαματικό τουρισμό από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αλιβιζάτο.

Νομοθετική πρωτοβουλία που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά:

«1. Με ποια κριτήρια ελήφθη η σχετική απόφαση;

2. Εξετάζεται το ενδεχόμενο αντίστοιχης παραχώρησης των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών και Υπάτης προς το Δήμο Λαμιέων το επόμενο χρονικό διάστημα για την καλύτερη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαθέτουν;».