Δελτίο Τύπου σχετικά με Απάντηση σε Ερώτηση για την ενδεχόμενη κατάργηση της...

Δελτίο Τύπου σχετικά με Απάντηση σε Ερώτηση για την ενδεχόμενη κατάργηση της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡ.ΥΠ.) με έδρα τη Λαμία

Ο Βουλευτής της ΝΔ και Αναπληρωτής Τομεάρχης για τον τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 30.8.2011 Ερώτηση με θέμα «Ενδεχόμενη Κατάργηση της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) με έδρα τη Λαμία».

Σε απάντηση του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρει τα κάτωθι:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με θέμα « Ενδεχόμενη Κατάργηση της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) με έδρα τη Λαμία», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου:

Η προσαρμογή των οργανωτικών δομών των Μονάδων του Στρατού Ξηράς στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, είναι μια διαρκής διαδικασία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις εκάστοτε αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία που επιβάλλει εξορθολογισμό των δαπανών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, επικαιροποιούνται-με γνώμονα πάντα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις-σχετικές μελέτες του ΓΕΣ για την χωροταξική διάταξη των Μονάδων του Στρατού Ξηράς και την μείωση του λειτουργικού κόστους, με παράλληλη απόδοση στην τοπική κοινωνία των στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιεί.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας πρότασης, συνεξετάζοντας αριθμό επιχειρησιακών παραγόντων και λαμβάνοντας υπόψη τις κρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες που επιβάλλουν εξάντληση των περιθωρίων εξορθολογισμού των δαπανών, με την οποία εξετάζεται η νέα Δομή των Δυνάμεων του ΣΞ.

Η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων, θα ληφθεί στο πλαίσιο της «Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων 2011-2015» με βάση τις παραπάνω παραμέτρους και συνεπώς δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις».