Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την ενδεχόμενη κατάργηση της Μεραρχίας Υποστηρίξεως...

Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την ενδεχόμενη κατάργηση της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) με έδρα τη Λαμία

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας-ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε σήμερα 30.8.2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με ενδεχόμενη κατάργηση της ΜΕΡΥΠ Λαμίας. Ειδικότερα, αναφέρει:

Σύμφωνα με πρόσφατo δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» (27.8.2011), το νέο σχέδιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για τις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις δαπανών, με στόχο την περικοπή 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΓΕΣ, μετά την κατάργηση 23 Κέντρων Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, μεταξύ αυτών και του ΚΕΥΠ Λαμίας, έχει καταλήξει σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να μην υπάρχει σειρά νεοσυλλέκτων στο ΚΕΥΠ Λαμίας κατά τους μήνες Αυγουστο και Νοέμβριο και σύμφωνα με δημοσιεύματα του πανελλαδικού αλλά και του τοπικού τύπου, δημιουργείται το ερώτημα για ενδεχόμενη κατάργηση της ΜΕΡΥΠ Λαμίας.

Ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο εάν το νέο σχέδιο ΓΕΣ προβλέπει την κατάργηση 5 Μεραρχιών, μεταξύ αυτών και της ΜΕΡΥΠ Λαμίας.