Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Ν....

Δελτίο Τύπου σχετικά με Ερώτηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Ν. Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας–ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε την 1η/8/2011 Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Νομό φθιώτιδας. Στην Ερώτησή του, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι:

«Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο Νομός Φθιώτιδας κατατάσσεται στις περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «υψηλού κινδύνου» για την εκδήλωση ανεξέλεγκτων πυρκαγιών. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από το έτος 2000 μέχρι το 2011, έχουν καταγραφεί στη Φθιώτιδα 2.839 πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν 284.532 στρέμματα εκτάσεων όλων των κατηγοριών.

Φέτος μάλιστα, και ειδικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πυροσβεστών παρατηρείται μια έξαρση των πυρκαγιών στην Φθιώτιδα. Τελευταίες, αυτές στην Αγριλιά του Δήμου Λαμιέων και στο Πετρωτό του Δήμου Δομοκού, ενώ από τις αρχές του Ιουλίου έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 6 περιστατικά για τα οποία απαιτήθηκε η επέμβαση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά τα Υπουργεία πώς προτίθεται η πολιτική ηγεσία να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο φαινόμενο τους επόμενους μήνες, με δεδομένη την έξαρση των περιστατικών στο Νομό Φθιώτιδας.