Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης για την αναστολή λειτουργίας της...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης για την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ειδικότερα, αναφέρει στην Ερώτηση:

«Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λαμίας, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του ίδιου Νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας. Ωστόσο, λόγω των σημαντικών αναγκών που προέκυψαν, στις 25 Ιουλίου εξασφαλίστηκε εσπευσμένα παιδίατρος από άλλη περιοχή, ο οποίος απασχολήθηκε μόνο για εκείνη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα αυτών των συμβάντων, έχει δημιουργηθεί ,εύλογα, ένα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της εν λόγω κλινικής εν μέσω θερινής περιόδου, κατά την οποία , ως γνωστόν, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παιδιών που χρήζουν φροντίδας. Αξίζει εν τέλει να σημειωθεί, ότι το Νοσοκομείο Λαμίας είναι ένα ίδρυμα που καλύπτει μια εκτενή γεωγραφικά και σημαντική πληθυσμιακά περιοχή χωρίς να υπάρχει περιθώριο για ελλείψεις προσωπικού και τεχνικών μέσων».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας, ερωτά πώς προτίθεται ο υπουργός να επιλύσει το πρόβλημα.