Δελτίο Τύπου σχετικά με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς...

Δελτίο Τύπου σχετικά με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Ο Βουλευτής N. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 επιστολή στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με την ειδική συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

Στην επιστολή του, αναφέρει τα κάτωθι:

«Κύριε Πρόεδρε,

Έλαβα τη πρόσκλησή σας για την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16 Ιουνίου 2011 και σας ενημερώνω ότι δεν δύναμαι να παρευρεθώ λόγω της συμμετοχής μου ως εισηγητής από τη ΝΔ στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα: «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015».

Ωστόσο, σας καταθέτω την άποψή μου επί του θέματος της συνεδρίασής σας και παρακαλώ για την κοινοποίησή της στο σώμα του Π.Σ.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας από της ιδρύσεώς του, το 2003, μέχρι και σήμερα δεν αναπτύχτηκε όπως αρχικά αναμενόταν.

Οι κατά καιρούς και με διάφορους τρόπους ανάδειξη του ζητήματος από τις τοπικές αρχές, την τοπική κοινωνία, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιοχής δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σήμερα, στη δίνη της πιο βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, ίσως, δεν είναι ώρα για ανάλυση των λόγων της στασιμότητας του Πανεπιστημίου.

Φρονώ ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εστιάσουμε στην προώθηση της ακαδημαϊκής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Αν όμως η Κυβέρνηση, δεν εγκρίνει αυτή την εξέλιξη και προχωρήσει άμεσα σε ορθολογική αναδιάρθρωση του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, να διεκδικήσουμε για την περιφέρειά μας, με ρεαλισμό, την σύγχρονη ουσιαστική συμμετοχή της στη νέα αρχιτεκτονική. Προφανώς στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις για την βέλτιστη δυνατή λύση έχοντας ως “κόκκινη γραμμή”:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να μην αδικηθεί σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της νέας αρχιτεκτονικής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ας εξοστρακίσει την τακτική των αμφίσημων διαρροών και ας καταθέσει συγκροτημένο και συγκεκριμένο σχέδιο.

Τώρα, οφείλουμε όλοι μαζί, με αίσθημα πρωτίστως εθνικής αλλά και περιφερειακής ευθύνης, να συμβάλλουμε συντεταγμένα, χωρίς πλειοδοσίες, στη στήριξη κάθε ορθολογικού σχεδιασμού, ο οποίος θα εγγυάται βασίμως τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε αυτή να αποτελέσει «μηχανή» στην αναγκαία αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Σας γνωρίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί με ευθύνη απέναντι στις εξελίξεις, όπως άλλωστε θα πράξω και εγώ ως βουλευτής του Ν. Φθιώτιδας στο Εθνικό Κοινοβούλιο».