Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης αναφορικά με τη διαμαρτυρία του...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης αναφορικά με τη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων

Ο Βουλευτής N. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ, κατέθεσε στις 5/5/2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με τη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας για μη καταβολή δεδουλευμένων. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. 2407/06-09-10 Ερώτησης που είχα καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης περί καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας, καταθέτω εκ νέου ερώτηση.

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Λαμίας οφείλονται τα δεδουλευμένα ποσά για τις εκτός έδρας μετακινήσεις από τον Αύγουστο του 2010. Επιπλέον, δεν τους έχουν καταβληθεί και τα λεγόμενα «εξαιρέσιμα» (Κυριακές, αργίες, νυχτερινή εργασία) από τον Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Λαμίας, η αδιαφορία των υπευθύνων για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, ειδικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο για τους εργαζομένους. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Λαμίας βρίσκονται εδώ και είκοσι (20) ημέρες σε κινητοποίηση με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα ποσά. Το γεγονός αυτό είναι προφανές ότι δημιουργεί πρόβλημα στη μεταφορά των ασθενών στο Νομό Φθιώτιδας, καθώς είναι αδύνατο να καλυφθούν όλα τα περιστατικά μόνο από το προσωπικό ασφαλείας». Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο σε ποιές ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας.