Δελτίο Τύπου σχετικά με την Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σε Ερώτηση για την επένδυση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε.» στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε στις 22/3/2011 Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφορικά με την επένδυση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε» στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας. Σε απάντησή του προς τον Βουλευτή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αναφέρει τα κάτωθι:

«Σε απάντηση της Ερώτησης με αρ. Πρωτ. 13625/22-3-2011 που κατατέθηκε από το Βουλευτή κ. Χρήστο Σταϊκούρα σας γνωρίζουμε ότι αναφορικά με το θέμα που θίγεται στην Ερώτηση, από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ζητηθεί και αναμένεται η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ο δασικό ή μη χαρακτήρας της έκτασης όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η ξενοδοχειακή μονάδα. Στην συνέχεια η όποια απόφαση ληφθεί από το Υπουργείο μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα ως προς το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εν λόγω μονάδας, είναι αυτονόητο ότι αυτή θα στηριχτεί μεταξύ άλλων και στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας καθώς και στη νομολογία του ΣτΕ».