Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης αναφορικά με την επένδυση της...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης αναφορικά με την επένδυση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε» στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας–ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 22/3/2011 Ερώτηση προς τον  Υπουργό Επικρατείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφορικά με την επένδυση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε» στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του, τα κάτωθι:

«Η εταιρεία «Λοκρός Α.Ε» έχει καταθέσει εδώ και περίπου 4 χρόνια επενδυτική πρόταση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 2 δισ. ευρώ, στην περιοχή του Εξάρχου του Δήμου Λοκρών στο Νομό Φθιώτιδας, με την επονομασία «Atalanti Hills».

Επένδυση η οποία μέχρι σήμερα καρκινοβατεί.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (Business Stories, Κυριακή 27.2.2011, σελ.8) οι επενδυτές θεωρούν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου αλλά παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας της έκτασης.»

Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά τους κ.κ Υπουργούς α)σε τι στάδιο βρίσκεται η επενδυτική πρόταση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε» και εάν εκκρεμούν απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία προς την εταιρεία, β) γενικότερα, ποια είναι η θέση των αρμόδιων Υπουργείων απέναντι στην επενδυτική πρόταση της εταιρείας «Λοκρός Α.Ε».