Δελτίο Τύπου σχετικά με την Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας –ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 3/2/2011 Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία του Ν. Φθιώτιδας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στην Ερώτησή του, τα κάτωθι:

«Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας, είναι πιθανό το ενδεχόμενο κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία.

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στην Πελασγία, εξυπηρετεί τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Πελασγίας και Εχιναίων και των τοπικών κοινοτήτων αυτών, τεσσάρων (4) και έξι (6) στον αριθμό, αντίστοιχα. Πέραν αυτών, εξυπηρετούνται περί τις τριάντα (30) επιχειρήσεις της περιοχής σε καθημερινή βάση, εξυπηρέτηση η οποία αφορά στο σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών (πληρωμές, κινήσεις λογαριασμών, επιταγές). Δεδομένου ότι, η ευρύτερη περιοχή της Πελασγίας είναι αγροτική, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί και μεγάλο αριθμό αγροτών και συνταξιούχων του ΟΓΑ. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το πλησιέστερο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, σε αυτό της Πελασγίας, βρίσκεται στη Στυλίδα του Ν. Φθιώτιδος σε απόσταση περίπου είκοσι χιλιομέτρων (20 χλμ). Για τους κατοίκους πολλών τοπικών κοινοτήτων της Πελασγίας, (π.χ. Γλύφα Ν.Φθιώτιδας), η απόσταση μέχρι το πλησιέστερο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (Στυλίδα), υπερβαίνει τα σαράντα χιλιόμετρα (40 χλμ).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία Φθιώτιδας θα μπορούσε να κριθεί αναγκαία, κρινόμενη τόσο με γεωγραφικά κριτήρια απόστασης όσο και με οικονομικά κριτήρια, μιας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις της περιοχής».

Ο κ Σταϊκούρας, ερωτά τα Υπουργεία εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία. Εάν ναι, ερωτώνται τα Υπουργεία, πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων δεδομένης της διασύνδεσης του υποκαταστήματος με την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής.