Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκ νέου κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκ νέου κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη για την καθυστέρηση στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Λαμία

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας–ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε εκ νέου στις 8/2/2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την καθυστέρηση στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών στην πόλη της Λαμίας. Στην Ερώτησή του, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τα κάτωθι:

«Στις 15.09.2010 κατετέθη από τον υπογράφοντα η υπ’ αριθ. πρωτ. 2845 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αναγκαιότητα – για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτή – άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Στην ερώτηση, μεταξύ άλλων, αναφερόταν και η δέσμευση του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Λαμίας στις 11.12.2009, ως επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, είχε δώσει την υπόσχεση στους αστυνομικούς υπαλλήλους του Νομού και δη στον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Φθιώτιδας, ότι σύντομα θα ιδρυθεί Τμήμα Μεταγωγών στη Λαμία.

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 7017/4/11809/05.10.2010 Απάντησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής τοποθετήθηκε θετικά στο εν λόγω θέμα, αναφέροντας πως «… η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας αντιμετωπίζεται θετικά και κατά προτεραιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αναβαθμιστεί τόσο το σύστημα μεταγωγής κρατουμένων όσο και η αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής». Συμπλήρωνε επίσης ότι «Σχετική προς τούτο ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο προωθείται από το Υπουργείο».

Επιπρόσθετα, στις 26.10.2010 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τασούλας, από τη Λαμία όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε ημερίδα με θέμα «Καλλικράτης: Ανάπτυξη & Ασφάλεια», ανακοίνωσε πως εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η απαραίτητη πίστωση για τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών και πλέον το ζήτημα οδεύει στην έκδοση του σχετικού ΦΕΚ».

Στην Ερώτησή του, ο κ. Σταϊκούρας ερωτά το Υπουργείο α)γιατί καθυστερεί η ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής να εντείνεται συνεχώς περισσότερο και β)πότε αναμένεται να ιδρυθεί το Τμήμα Μεταγωγών.