Ερώτηση για την Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου στις Βρυξέλλες

Ερώτηση για την Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου στις Βρυξέλλες

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχουμε τονίσει τη σημασία της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ως βασικό συντελεστή στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα να εξέλθει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η Κυβέρνηση όμως δεν λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας, ενώ εξακολουθεί να αφήνει “ακέφαλη” την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση του παλαιού κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, οι διαδικασίες πώλησης του οποίου, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος (20-05-2010)» έχουν παγώσει, προκαλώντας αντί αυξημένων δυνητικών εσόδων, ζημιές από τα έξοδα συντήρησης.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το 2008 έγινε προσπάθεια πώλησης του ακινήτου με πλειστηριασμό ύστερα από δημοσίευση αγγελιών σε εφημερίδες του Βελγίου, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ. Το τίμημα αναπροσαρμόστηκε σε 6,7 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2008, ωστόσο οι προσπάθειες πώλησης απέβησαν άκαρπες λόγω της μεγάλης κρίσης στην κτηματαγορά του Βελγίου. Μετά τις εκλογές όλες οι απόπειρες πώλησης πάγωσαν, με αποτέλεσμα το κτίριο να παραμένει εγκαταλελειμμένο  και να κοστίζει στο Δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως από φόρους ακινήτων, δημοτικά τέλη, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.»

 

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός

 

  1. Γιατί το οκταόροφο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο των Βρυξελλών παραμένει αναξιοποίητο, στερώντας σημαντικούς πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται το Υπουργεί να προβεί, ώστε να αξιοποιηθεί το εν λόγω ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου;