Αναφορά για την άμεση επανέναρξη λειτουργίας της στάσης των ΚΤΕΛ στον κόμβο...

Αναφορά για την άμεση επανέναρξη λειτουργίας της στάσης των ΚΤΕΛ στον κόμβο Αταλάντης

Με την παρούσα αναφορά σας μεταφέρω αίτημα του Δήμου Αταλάντης του Νομού Φθιώτιδας, των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των κατοίκων της αναφορικά με την άμεση επανέναρξη λειτουργίας της στάσης των ΚΤΕΛ στον κόμβο Αταλάντης και την εφαρμογή της οριστικής μελέτης αναμόρφωσης του εν λόγω κόμβου.

Το κυριότερο θέμα που εδώ και αρκετούς μήνες απασχολεί τους κατοίκους της Αταλάντης αλλά και των γύρω Δημοτικών Διαμερισμάτων είναι οι εργασίες αναμόρφωσης του ανισόπεδου κόμβου στη Σκάλα Αταλάντης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου το 2003 είχε συνταχθεί οριστική μελέτη εφαρμογής και αναμόρφωσης του κόμβου και μελέτη συμπληρωματικού Κτηματολογίου για την κατασκευή των έργων. Τα δυο έργα για τη βελτίωση του κόμβου και την αναβάθμιση της περιοχής είχαν ενταχθεί στην εργολαβία «Σκούπα» που όμως έπειτα λόγω της καθυστέρησης μεταφέρθηκαν στην Κοινοπραξία Euroionia.

Οι εργασίες που γίνονται στον κόμβο οδήγησαν στην κατάργηση της στάσης των υπεραστικών λεωφορείων που υπήρχε στη Σκάλα Αταλάντης για να εξυπηρετεί το κοινό που ήθελε να μετακινηθεί κυρίως προς Αθήνα και Λαμία αλλά και προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Το κλείσιμο των στάσεων των ΚΤΕΛ μεγάλωσε την ταλαιπωρία εκατοντάδων διακινούμενων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αταλάντης και όλης σχεδόν της Δυτικής Λοκρίδος που αναγκάζονται να μετακινούνται κυρίως με δικά τους οχήματα προς την πλησιέστερη στάση στις Λιβανάτες.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση και αγανάκτηση τους πολίτες της περιοχής αφού βλέπουν το Δήμο τους συνεχώς να υποβαθμίζεται και να παραμένει χωρίς σύγχρονο κόμβο, παρόλο που είναι βασικός δήμος του Νομού καθώς αποτελεί πρωτεύουσα της Λοκρίδας, κομβικό σημείο προς τον Παρνασσό και τους Δελφούς, διαθέτει επίνειο και παλαιό εμπορικό λιμάνι καθώς και αναπτυσσόμενο παραλιακό οικισμό τη Σκάλα Αταλάντης.

Η διαμαρτυρία των κατοίκων και των συλλογικών τους οργάνων είναι έως και σήμερα έντονη με προειδοποιητικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού στο ύψος του παλαιού κόμβου ώστε να επιτύχουν την επανέναρξη λειτουργίας του κόμβου Αταλάντης και τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την πρόοδο υλοποίησης του ζητήματος.