Ερώτηση για τις Μετοχοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων

Ερώτηση για τις Μετοχοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων

0 331

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης «η πολιτική της κυβέρνησης για μετοχοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις για την αναδιάρθρωση και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας συνεπάγεται τη μείωση ή την εξάλειψη του κρατικού ελέγχου στις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες εκτός των δημόσιων αγαθών, καθώς και τη συνεχιζόμενη κατοχή μετοχών σε τομείς στρατηγικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια.»

Το κρατικό χαρτοφυλάκιο περιέχει σημαντικές συμμετοχές στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ των οποίων και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (34%).

Την 01.04.2008 η σημερινή Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
κα. Κατσέλη, έπειτα από τη συνάντησή της με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε κίνηση ή προσπάθεια για εξαγορά και απόκτηση ελέγχου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από άλλο ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό όμιλο. Καλούμε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί ευθέως, δηλώνοντας ποιες είναι οι προθέσεις της και να ξεκαθαρίσει, αν δεσμεύεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο της Τράπεζας». Τόνιζε ακόμη ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επαναλαμβάνει ότι στηρίζει ξεκάθαρα και αταλάντευτα τη θέση που έχει διατυπώσει και στο Πρόγραμμά του, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 14.04.2008, σε Ερώτησή τους οι Συνάδελφοι Βουλευτές κ.κ. Κατσέλη, Κουσελάς και Κουτμερίδης εξήραν τον κοινωνικό έργο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επεσήμαναν την απαίτηση της παράταξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να παραμείνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπό δημόσιο έλεγχο.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεται η Κυβέρνηση να πράξει σχετικά με τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;