Δήλωση για την κατάργηση του μέτρου της Απόσυρσης και του Πράσινου Δακτυλίου

Δήλωση για την κατάργηση του μέτρου της Απόσυρσης και του Πράσινου Δακτυλίου

«Η κατάργηση της απόσυρσης και ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων καθώς και του πράσινου δακτυλίου, που θα εφαρμόζονταν από το Σεπτέμβριο του 2011, δείχνει, για μια ακόμη φορά, την αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των κυβερνητικών έργων της Κυβέρνησής του.
Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταργεί μια πολύ καλά μελετημένη δέσμη περιβαλλοντικών μέτρων της Κυβέρνησης της ΝΔ. Ενισχύει το εισπρακτικό μέρος, αυξάνοντας δυσανάλογα τα τέλη κυκλοφορίας. Παραπλανεί τους πολίτες, αναφέροντας πως καταργεί ένα μέτρο με υψηλό δημοσιονομικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο. Αγνοεί τις πρόσφατες μελέτες αξιολόγησης των πηγών ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, και αδιαφορεί για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους Διεθνείς Οργανισμούς και την ΕΕ.
Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλει να ξεφύγει από τα νεφελώδη ευχολόγια και να ανταποκριθεί, ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής υπευθυνότητας, στις προσδοκίες που δημιούργησε στους πολίτες, αλλά και στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που τόσο καιρό διακήρυττε