Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Χρ. Σταϊκούρα με αντιπροσώπους των εργαζομένων...

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Χρ. Σταϊκούρα με αντιπροσώπους των εργαζομένων σε προγράμματα μαθητείας και απόκτησης εμπειρίας (προγράμματα Stage) του Νομού Φθιώτιδας

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009, συνάντηση στο πολιτικό του Γραφείο με αντιπροσώπους των εργαζομένων, σε προγράμματα μαθητείας και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, στις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα του Νομού Φθιώτιδας.

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τους εργαζομένους για τις κοινοβουλευτικές του δραστηριότητες, που έχει αναλάβει μόνος του ή από κοινού με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. για την άρση ή τη βελτίωση της σκληρής απόφασης της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες νέους ανθρώπους και για τη λειτουργία του Δημοσίου.

Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε να εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν από κοινού με τους εργαζομένους, λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις και σχετικές νομικές γνωματεύσεις, διατήρησης της μοριοδότησης, μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αναγνώρισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων κατά το χρόνο συμμετοχής στα προγράμματα, καταβολής των δεδουλευμένων σε όσους συμμετείχαν στα προγράμματα, χορήγησης του επιδόματος ανεργίας σε όσους διακόπτεται ή λύεται καθοιονδήποτε τρόπο η συμμετοχή στο πρόγραμμα.