Δελτίο Τύπου από την Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία αναφορικά με το...

Δελτίο Τύπου από την Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία αναφορικά με το αναφορικά με το ζήτημα των απασχολούμενων στα προγράμματα Stage

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε, μαζί με άλλους δέκα Βουλευτές της Ν.Δ., ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με το ζήτημα των απασχολούμενων στα προγράμματα Stage. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
 
«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής εκδικητικότητας από πλευράς της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φανέρωσε από πολύ νωρίς το πραγματικό πρόσωπό της, καθώς με μια συμπεριφορά ανεπανάληπτης κοινωνικής αναλγησίας αποφάσισε να καταργήσει τα προγράμματα Stage, αφήνοντας στην αβεβαιότητα χιλιάδες νέους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η απόφαση ότι οι χιλιάδες συμβάσεις Stage διακόπτονται, είναι πέρα για πέρα άδικη απέναντι στον καθημερινό κόπο τόσων χιλιάδων συμπολιτών μας, νεαρής κυρίως ηλικίας.»
 
Στη εν λόγω ερώτηση οι Βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από την Κυβέρνηση να προβεί σε διάλογο με τους οργανωμένους φορείς των απασχολούμενων, να υπάρξει σαφής ενημέρωση των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας, και να ληφθεί μέριμνα για την αναγνώριση της εργασιακής προϋπηρεσίας των συμβασιούχων και την επαγγελματική τους αποκατάσταση μέσω της μοριοδότησής τους σε διαγωνισμούς του δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ, εφόσον εκείνοι το επιθυμούν. Τέλος, με την παρούσα ερώτηση, οι Βουλευτές της Ν.Δ. επιθυμούν να ενημερωθούν για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν, για το είδος της εργασιακής σχέσης σε περίπτωση νέων προσλήψεων, και με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών εργάζονταν πέντε και πλέον χρόνια, εκτελώντας κατά κανόνα διαρκείς και πάγιες ανάγκες.