Αναφορά για το κλείσιμο εξόδου του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ προς τους παραθαλάσσιους οικισμούς...

Αναφορά για το κλείσιμο εξόδου του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ προς τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Πελασγίας

Με την παρούσα αναφορά σας μεταφέρω αίτημα του Δήμου Πελασγίας του Νομού Φθιώτιδας αναφορικά με το κλείσιμο εξόδου αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ προς τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Πελασγίας, πλησίον του Σταθμού Διοδίων Πελασγίας.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον Σταθμό Διοδίων Πελασγίας, και σε απόσταση εκατόν πενήντα μέτρων (150μ.), δεξιά, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υπάρχει στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, έξοδος προς τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Πελασγίας (Παραλία Πελασγίας- Λιασίκι), από την πρώτη κατασκευή του δρόμου αυτού, η οποία χρονολογείται εδώ και πενήντα χρόνια. Στις 2 Νοεμβρίου 2009, «ξαφνικά και απροειδοποίητα», η Εταιρεία “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε” αποπειράθηκε να κλείσει την έξοδο αυτή. Λόγω της δυναμικής αντίδρασης των κατοίκων των οικισμών του Δήμου, η έξοδος παρέμεινε ανοικτή.

Το αίτημα του Δήμου Πελασγίας και των κατοίκων του Δήμου, συνίσταται στο να μην κλείσει η εν λόγω έξοδος, για τους κάτωθι λόγους:

1)      Δεν έχουν κατασκευαστεί οι παράπλευροι δρόμοι, ιδίως ο ASR 4-5, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για τους δημότες.

2)      Κατά μήκος της παραλίας, εκτός από τους οικισμούς που αναπτύσσονται ραγδαία, υπάρχουν και πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που στηρίζουν τη λειτουργία τους στους τουρίστες και επισκέπτες που δέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το κλείσιμο της εξόδου, σημαίνει αυτομάτως την εξαφάνιση των καταστημάτων αυτών και την παύση απασχόλησης των εργαζομένων τους.

3)      Η Εταιρεία “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.”, δε ζημιώνεται καθόλου γιατί η έξοδος είναι μετά τον Σταθμό Διοδίων και οι διερχόμενοι, πρώτα πληρώνουν τα τέλη και μετά εξέρχονται από τον ΠΑΘΕ.

4)      Δεν υπάρχει άλλη έξοδος, που να διευκολύνει την επικοινωνία των κατοίκων των παραθαλάσσιων αυτών οικισμών.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για την πρόοδο υλοποίησης του ζητήματος.