Μήνυμα του Χρ. Σταϊκούρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας

Μήνυμα του Χρ. Σταϊκούρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας

 Η 15η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής για τη γυναίκα αγρότισσα, η συμβολή της οποίας είναι διαχρονικά σημαντική για τη στήριξη της οικογένειας και της κοινωνίας της ελληνικής περιφέρειας. Η Ελληνίδα αγρότισσα μέσα από σκληρή προσπάθεια και δύσκολη εργασία έχει πλέον ισότιμο, αλλά και ιδιαίτερα δυναμικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική και αγροτική ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου. Η γυναίκα αγρότισσα είναι η πραγματική ηρωίδα των ημερών μας, η οποία, εν μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των συνεπειών αυτής και στον αγροτικό κλάδο της χώρας, καλείται να επωμιστεί και να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα βάρη.
 
Αποτελεί χρέος της νέας κυβέρνησης να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελληνίδας αγρότισσας, όπως έπραξε και η κυβέρνηση της ΝΔ με την έμπρακτη αναγνώριση του σπουδαίου ρόλου της, καθώς με το νέο καθεστώς του ΟΓΑ η σύζυγος αγρότη είναι πλέον ισότιμη με τον άνδρα της ως προς τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ πλέον δίνονται στην Ελληνίδα αγρότισσα κοινωνικές παροχές και παροχές υγείας από τον ΟΓΑ, λαμβάνοντας επίδομα μητρότητας και παροχές περίθαλψης.
 
Η πολιτεία οφείλει να συνεχίσει τις δράσεις και τις πολιτικές για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών και προσπαθειών της, τη βελτίωση της θέσης της στην κοινωνία και την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών που απαιτούν οι συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας. Η στήριξη της αγρότισσας γυναίκας και μητέρας θέτει τις βάσεις για την ενίσχυση της συνοχής της κοινωνίας μας, καθώς αποτελεί το στυλοβάτη της αγροτικής οικογένειας και της ελληνικής περιφέρειας.
 
Για τους λόγους αυτούς οφείλω να εκφράσω το σεβασμό μου στην Ελληνίδα αγρότισσα. Για τη διαχρονική της προσφορά στην ελληνική κοινωνία την τιμώ και την ευχαριστώ.