Δελτίο Τύπου από την Κεντρική Ομιλία του Υπ. Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στο...

Δελτίο Τύπου από την Κεντρική Ομιλία του Υπ. Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στο Εκλογικό του Κέντρο στη Λαμία

Με μαζικότατη και ενθουσιώδη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009, η Κεντρική Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο Εκλογικό του Κέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

 
Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ευχαρίστησε τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην κεντρική του ομιλία και ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σας ευχαριστώ ειλικρινά, από τα βάθη της καρδιάς μου, για την πολιτική εμπιστοσύνη που μου δείξατε πριν από δύο χρόνια. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη. Σας ευχαριστώ και για τη συμμετοχή σας στη νέα προσπάθεια. Συμμετοχή, που καταδεικνύει ότι την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί πριν από δύο χρόνια, θέλετε να τη συνεχίσουμε. Και θα τη συνεχίσουμε. Όλοι και όλες μαζί. Όλο και περισσότεροι. Όλο και πιο εντατικά. Όλο και πιο αποφασιστικά. Όλο και πιο αποτελεσματικά. Με αυτοπεποίθηση, με σθένος, με ψυχή. Με εντιμότητα, με ειλικρίνεια, με ευθύνη. Και αυτή η κοινή μας προσπάθεια θα έχει συνέχεια. Θα έχει προοπτική. Απόψε, από εδώ, από τη Λαμία, από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Μήνυμα εκτίμησης και εμπιστοσύνης στον Κώστα Καραμανλή. Μήνυμα συστράτευσης στις τάξεις της ΝΔ. Μήνυμα συνέχειας. Μήνυμα προοπτικής. Μήνυμα νίκης.»
 
Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο υπογραμμίζοντας πως: «Τα τελευταία 5,5 χρόνια έγινε ουσιαστικό έργο. Τολμούμε τη σύγκριση. Σε όλους τους τομείς. Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Πετύχαμε αποτελέσματα ωφέλιμα για τη χώρα και τους πολίτες της. Αποτελέσματα μετρήσιμα και αναγνωρισμένα απ’ όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Διαψεύστηκαν όσοι στην αρχή προεξοφλούσαν μεταολυμπιακή ύφεση και έξαρση της ανεργίας. Πετύχαμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα μέχρι το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα. Θα μπορούσαμε να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο τολμηρά. Δε διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο. Βέβαια, έγιναν λάθη. Βέβαια, υπήρξαν παραλείψεις. Βέβαια, υπήρξαν ανεπίτρεπτες ατομικές συμπεριφορές και προσωπικές στρατηγικές. Όμως, το άθροισμα των αποτελεσμάτων των πολιτικών και των δράσεων υπήρξε, αναμφισβήτητα, θετικό. Έγιναν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.»
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο κ. Σταϊκούρας στάθηκε ιδιαιτέρως στο Νομό Φθιώτιδας, τονίζοντας πως: «Αυτά τα χρόνια η Φθιώτιδα, ο Νομός μας, συμμετέχει ενεργά στην πορεία προόδου της πατρίδας μας. Είχε σημαντικό μερίδιο στις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν στη χώρα μας σε έργα υποδομής. Μπήκαν οι βάσεις για ακόμη καλύτερες μέρες. Θεραπεύτηκαν αδυναμίες και καθυστερήσεις σε υποδομές. Προωθήθηκαν με ταχείς ρυθμούς οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες και επενδυτικά σχέδια που για δεκαετίες καρκινοβατούσαν. Υλοποιήθηκαν και προωθούνται έργα που καθιστούν τη Φθιώτιδα σημαντικό συγκοινωνιακό και εμπορικό κόμβο. Καλύφθηκαν κενά και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιφέρειάς μας. Η Φθιώτιδα, μέρα με τη μέρα, αλλάζει εικόνα και προοπτική. Στο Νομό μας έγιναν πολλά. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Απαιτείται να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Απαιτείται να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Απαιτείται τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και ακόμα πιο δυνατή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, εκτιμώ πως δούλεψα σκληρά στα δύο χρόνια που πέρασαν, τιμώντας την εμπιστοσύνη σας. Συμμετείχα, με διάθεση προσφοράς και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, στις εργασίες της Βουλής. Εργάστηκα για την πατρίδα, για τη Φθιώτιδα, για την Κυβέρνηση της ΝΔ. Προσπάθησα να ανταποκριθώ υπεύθυνα και δίκαια στις απαιτήσεις και τα προβλήματα των πολιτών της Φθιώτιδας. Αρκετές από τις προσπάθειες αυτές καρποφόρησαν. Ενδεχομένως, στο χειρισμό κάποιων θεμάτων να μην έφερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως υπήρξα ειλικρινής. Όμως, προσπάθησα. Και δεσμεύομαι να συνεχίσω να προσπαθώ ακόμα πιο εντατικά. Δεσμεύομαι να αξιοποιήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνη σας, ώστε να προωθήσουμε στο Νομό μας, με ακόμη καλύτερες ταχύτητες, με μεγαλύτερη τόλμη, με περισσότερη αποφασιστικότητα την αειφόρο ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Δεσμεύομαι να συνεχίσω, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να εργάζομαι για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στα προβλήματα του Νομού μας και όλων των πολιτών.»
 
Η ομιλία του κ. Σταϊκούρα έκλεισε με το κάλεσμά του για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Σας καλώ, με ευθύνη, να ενισχύσουμε την πολιτική δύναμη που αρχίσαμε να διαμορφώνουμε πριν από δύο και πλέον χρόνια στο Νομό μας. Να την καταστήσουμε δύναμη συνέχειας. Δύναμη προοπτικής. Για το αύριο που αξίζει η Φθιώτιδα. Για το αύριο που αξίζει στις επόμενες γενεές. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας με τη δέσμευση ότι θα εργασθώ ακόμα πιο σκληρά, με αρχές και αξίες, με όλες μου τις δυνάμεις, και θα συνεργαστώ με όλες και όλους σας για την εδραίωση μιας πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ακόμη πιο ισχυρής Φθιώτιδας για όλους τους πολίτες της. Για μία ακόμη πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους Έλληνες. Η νίκη είναι στα χέρια όλων μας.»