Δηλώσεις του Χρ. Σταϊκούρα για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Δηλώσεις του Χρ. Σταϊκούρα για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

«Με αφορμή το νέο θλιβερό εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, θα ήθελα να δηλώσω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον άδικο θάνατο του εργαζομένου και να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
Θα ήθελα, επίσης, να ευχηθώ ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος, δηλώνοντας, παράλληλα, την αμέριστη και ολόπλευρη συμπαράσταση και στήριξή μου στις οικογένειές τους.
Η επανάληψη ενός τραγικού δυστυχήματος στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ υποδηλώνει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας και συντήρησης της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης.
Απαιτείται και αναμένεται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της επιχείρησης και της πολιτείας, η άμεση και πλήρης διερεύνηση των αιτιών του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος, ο πλήρης έλεγχος, σε κάθε επίπεδο, του τρόπου λειτουργίας του εργοστασίου, και η απόδοση ευθυνών όπου και αν αυτές υπάρχουν.
Απαιτείται και αναμένεται η επισταμένη, συστηματική και ουσιαστική επανεξέταση των συνθηκών εργασίας, συντήρησης και ασφάλειας της παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ και η ενδυνάμωση των προβλεπόμενων περιοδικών ελέγχων, ώστε το σημερινό τραγικό δυστύχημα να είναι το τελευταίο.»