Δελτίο Τύπου από τις ενέργειες του Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με το πρόβλημα...

Δελτίο Τύπου από τις ενέργειες του Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με το πρόβλημα των τίτλων ιδιοκτησίας στο Δήμο Μαλεσίνας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέχεια οχλήσεων και διαμαρτυριών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Μαλεσίνας και των πολιτών της περιοχής σχετικά με θέματα τίτλων ιδιοκτησίας σε δικαιούχους κατοίκους του Δήμου προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
1η. Επικοινώνησε με τα αρμόδια Υπουργεία και την Εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. και ζήτησε τη συνδρομή τους στην επίλυση των προβλημάτων που αναδεικνύονται στην αστική περιοχή κυρίως λόγω των προσωρινών παραχωρητηρίων (βλέπετε σχετικό Δελτίο Τύπου, 18.02.2009).
2η. Με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκε (30.07.2009) συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, παρουσία του Δημάρχου Μαλεσίνας κ. Μ. Φουρλεμάδη, του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Δ. Ανέστη, κατοίκων της περιοχής που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, και του ιδίου. Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει τη διευθέτηση του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.
3η. Σε συνέχεια της συνάντησης, και σε συνεννόηση του κ. Βουλευτή με το αρμόδιο Υπουργείο, συντάχθηκε,από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, και είναι έτοιμη να ενταχθεί σε Σχέδιο Νόμου, σχετική νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση της μακροχρόνιας αυτής εκκρεμότητας με τη δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης των κατεχόμενων οικοπέδων στους αρχικούς δικαιούχους ή τους καθολικούς ή ειδικούς διαδόχους αυτών.
Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Βουλευτής εκτιμά ότι το χρονίζον πρόβλημα των κατοίκων της Μαλεσίνας σύντομα θα επιλυθεί.