Δελτίο Τύπου από την Ομιλία του Υπ. Βουλευτή κ. Χρ. Σταϊκούρα στην...

Δελτίο Τύπου από την Ομιλία του Υπ. Βουλευτή κ. Χρ. Σταϊκούρα στην Εκδήλωση για τις Γυναίκες

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, η εκδήλωση για τις γυναίκες του υποψηφίου βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στο Γοργοπόταμο. Στην ομιλία του, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τα τελευταία 5,5 χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε  συγκροτημένες κοινωνικές πολιτικές και δράσεις για τη στήριξη της γυναίκας, της μητέρας, της οικογένειας. Θεσμοθέτησε μέτρα στήριξης για την τρίτεκνη οικογένεια, θέσπισε νόμο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, εδραίωσε την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία, δημιούργησε την Εθνική Επιτροπή για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Ανδρών, αναγνώρισε και ενίσχυσε τη μητρότητα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, προώθησε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και απασχόληση, αναγνώρισε το ρόλο της γυναίκας αγρότισσας, εξασφάλισε με νόμο την ποσόστωση κατά 1/3 της συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και το επέκτεινε και στις Βουλευτικές εκλογές, και θεσμοθέτησε την εφαρμογή της ποσόστωσης των γυναικών στις Επιστημονικές Επιτροπές.

 

Οι γυναίκες της Φθιώτιδας που έχετε αποφασιστικό λόγο και ρόλο, στην πορεία της χώρας και του Νομού μας έχετε σημαντικές δυνατότητες. Έχετε τη γνώση, τη διαίσθηση, την ψυχή, την ευαισθησία, που χρειάζεται η σύγχρονη Ελλάδα, η σύγχρονη Φθιώτιδα. Έχετε τόλμη, διορατικότητα, ενθουσιασμό. Έχετε τη δύναμη να βγαίνετε μπροστά.

 

Στις 4 Οκτωβρίου, σας καλώ να ενισχύσουμε το δρόμο ευθύνης και συνέπειας του Κώστα Καραμανλή. Σας καλώ να αποφασίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Για την εδραίωση μιας πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ακόμη πιο ισχυρής Φθιώτιδας για όλους τους πολίτες της.»