Δελτίο Τύπου από την Ομιλία του Υπ. Βουλευτή Χρήστου Σταϊκούρα από την...

Δελτίο Τύπου από την Ομιλία του Υπ. Βουλευτή Χρήστου Σταϊκούρα από την Εκδήλωση για τους Ετεροδημότες στην Αθήνα

Με μαζική συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009, η εκδήλωση για τους ετεροδημότες του υποψηφίου βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στην Αθήνα. Τον κ. Σταϊκούρα προλόγισε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Στην ομιλία του, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 
«Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Η παρουσία του και τα καλά του λόγια αποτελούν για μένα ιδιαίτερη τιμή.
Η Φθιώτιδα, ο Νομός μας, συμμετέχει ενεργά στην πορεία προόδου της πατρίδας μας, κατέχοντας ένα σημαντικό μερίδιο των μεγάλων επενδύσεων που έγιναν στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, σε έργα υποδομής. Μπήκαν οι βάσεις για ακόμη καλύτερες μέρες. Προωθήθηκαν με ταχείς ρυθμούς επενδυτικά σχέδια που για δεκαετίες έμεναν στα χαρτιά. Υλοποιήθηκαν και προωθούνται έργα που καθιστούν το Νομό μας σημαντικό συγκοινωνιακό και εμπορικό κόμβο. Η έναρξη της κατασκευής νέων μεγάλων έργων υποδομής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της προόδου της περιφέρειάς μας.
Στο Νομό μας έγιναν πολλά. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Απαιτείται να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες. Απαιτείται να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Απαιτείται τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και ακόμα πιο δυνατή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Απαιτείται, και δεσμεύομαι προσωπικά, να αξιοποιήσω την εμπιστοσύνη σας, για να προωθήσουμε στο Νομό μας, με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη τόλμη, τη διατηρήσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Δεσμεύομαι να συνεχίσω, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να εργάζομαι για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Νομού μας.
Το μέλλον του Νομού μας, το μέλλον της πατρίδας μας απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις, καθαρές λύσεις. Απαιτεί να συνεχίσουμε πιο δυνατά, πιο γρήγορα, πιο δημιουργικά. Απαιτεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής όλων. Απαιτεί μια ειλικρινή και απαράβατη συμφωνία για την Ελλάδα του αύριο. Όλες και όλοι καλούμαστε με ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές να απορρίψουμε για ακόμα μία φορά τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού που οδηγεί σε κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Καλούμαστε να επιλέξουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση με το ελάχιστο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Καλούμαστε να συνεχίσουμε το δρόμο της ευθύνης και της προοπτικής. Το δρόμο που χτίζει σταδιακά και σταθερά την ευημερία όλων των πολιτών. Τον υπεύθυνο δρόμο του Κώστα Καραμανλή. Το μονόδρομο της κοινωνικής και οικονομικής προόδου.»