Δελτίο Τύπου από την Επίσκεψη του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα στους...

Δελτίο Τύπου από την Επίσκεψη του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα στους Δήμους Αταλάντης και Αγίου Κωνσταντίνου

Ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο των περιοδειών του σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας επισκέφθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου τους Δήμους Αταλάντης και Αγίου Κωνσταντίνου. Ειδικότερα, επισκέφθηκε το πρωί τη λαϊκή αγορά, καθώς και υπηρεσίες, επιχειρήσεις και καταστήματα του Δήμου Αταλάντης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με πολίτες για ζητήματα που αφορούν την οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια στο Νομό μας θεραπεύτηκαν αδυναμίες και καθυστερήσεις σε υποδομές. Προωθήθηκαν με ταχείς ρυθμούς οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες και επενδυτικά σχέδια που για δεκαετίες βρίσκονταν στα χαρτιά. Καλύφθηκαν κενά, και με την έναρξη της κατασκευής νέων μεγάλων έργων υποδομής δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιφέρειάς μας.
Δεσμεύομαι να αξιοποιήσω την εμπιστοσύνη σας, ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των υποδομών, γεγονός που θα επιτρέψει στο Νομό μας να πετύχει ισχυρή και διαχρονική ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες.»
Το απόγευμα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας συνέχισε την περιοδεία του στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Προσκυνά και της Τραγάνας καθώς και στο Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου. Ειδικότερα, επισκέφθηκε το Λογγό, την Άγναντη και τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία.
Στην κεντρική του ομιλία στον Άγιο Κωνσταντίνο δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Είναι γεγονός ότι μετά τις εκλογές του 2007 η χώρα βρέθηκε στη δίνη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 100 περίπου χρόνων. Η Κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, εκπόνησε σχέδιο και ανέπτυξε πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κρίσης τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και για ευάλωτους από την κρίση κλάδους της οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θεωρώ πως θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της αύξησης της αγροτικής σύνταξης, συμβάλλοντας στην ανακούφιση σημαντικού μέρους του πληθυσμού της ελληνικής περιφέρειας, και, βέβαια, της Φθιώτιδας. Εκτιμώ ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των αγροτικών συντάξεων.»