Δελτίο Τύπου από την Επίσκεψη του Υπ. Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στους Δήμους...

Δελτίο Τύπου από την Επίσκεψη του Υπ. Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στους Δήμους Οπουντίων και Αταλάντης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο των περιοδειών του σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας επισκέφθηκε, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, τους Δήμους Οπουντίων και Αταλάντης. Ειδικότερα, το πρωί, επισκέφθηκε το Μαρτίνο και τη Λάρυμνα, όπου συνομίλησε με πολίτες για ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 
«Η ΛΑΡΚΟ είναι μία ιστορική και στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία επιχείρηση. Ιδιαιτέρως, είναι μία σημαντική οικονομική μονάδα για την περιοχή της Λοκρίδας. Τα τραγικά δυστυχήματα των τελευταίων μηνών έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη να γίνουν άμεσα όλες οι επενδύσεις που θα διασφαλίσουν πρωτίστως την ασφάλεια των εργαζομένων. Επ’ αυτού δε χωρά δεύτερη κουβέντα. Και βεβαίως, απαιτούνται άμεσες αλλαγές και δραστικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για να προωθηθεί άμεσα η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, γεγονός που θα διασφαλίσει τη διαχρονική βιωσιμότητά της. Η επιχειρηματικά υγιής βιωσιμότητα, με αυτονόητο σεβασμό προς το περιβάλλον, θα δημιουργεί απασχόληση και πλούτο για την ευρύτερη περιοχή και την ελληνική οικονομία. Θα ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μου, όπως έκανα και σε όλες τις συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι θα είμαι αρωγός σε πρωτοβουλίες και επιλογές προς αυτή τη κατεύθυνση.»
 
Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε την Κυρτώνη, το Κυπαρίσσι και την Αταλάντη, όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου και πραγματοποίησε ομιλία στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε, μεταξύ άλλων, το εξής:
 
«Απόψε, από την Αταλάντη, την πρωτεύουσα της ιστορικής Λοκρίδας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συστράτευσης στην πορεία ευθύνης με οδηγό τον Κώστα Καραμανλή.
 
Τα τελευταία 5,5 χρόνια, και, κυρίως, πριν από το ξέσπασμα της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης των τελευταίων 80 ετών, έγινε έργο. Πετύχαμε αποτελέσματα ωφέλιμα για τη χώρα και τους πολίτες της. Αποτελέσματα που διαπιστώνουν όλοι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί. Βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα. Θα μπορούσαμε να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο τολμηρά. Βέβαια, έγιναν λάθη. Βέβαια, υπήρξαν ανεπίτρεπτες προσωπικές στρατηγικές.
 
Όμως, το άθροισμα των αποτελεσμάτων των πολιτικών και των δράσεων υπήρξε, αναμφισβήτητα, θετικό. Σας καλώ, παραμερίζοντας τις επικοινωνιακές στρεβλώσεις και τον πλήρη μηδενισμό της Αντιπολίτευσης, να δούμε κατασταλαγμένα την πραγματικότητα. Να αξιολογήσουμε ορθολογικά την πορεία της Φθιώτιδας.
 
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως η Φθιώτιδα, τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε στην πορεία προόδου της πατρίδας μας. Είχε σημαντικό μερίδιο στα έργα υποδομής. Υλοποιήθηκαν οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες και προωθήθηκαν επενδυτικά σχέδια. Και η περιοχή της Λοκρίδας είχε συμμετοχή σ’ αυτά τα έργα, σε εθνικό, περιφερειακό, νομαρχιακό και τοπικό επίπεδο. Όλα αυτά συνέβαλαν και θα συμβάλουν διαχρονικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της περιοχής. Δεν ισχυρίζομαι ότι το θέμα των υποδομών έκλεισε. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση νέα μεγάλα έργα υποδομών, αξιοποιώντας τους πόρους από το ΕΣΠΑ, το 80% των οποίων κατευθύνονται στην περιφέρεια, και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. Ενδεικτικά, αναφέρω πως δεσμεύτηκαν πόροι 44 εκ. ευρώ για σημαντικά έργα στο Νομό μας μέσα από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας. Έργα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο οδικός άξονας Αταλάντης – όρια Νομού, ύψους 2,8 εκ. ευρώ, και η βελτίωση του λιμένα Σκάλας Αταλάντης, ύψους 1,4 εκ. ευρώ.
 
Σας καλώ, στις 4 Οκτωβρίου, να συνεχίσουμε αυτή την πορεία προόδου. Να επιλέξουμε την αλήθεια. Να επιλέξουμε τη συγκροτημένη πολιτική και το ολοκληρωμένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για να βγει η χώρα μας από την κρίση πιο δυνατή. Για να καταστεί η Φθιώτιδα ακόμα πιο ισχυρή για όλους τους πολίτες της.»