Δελτίο Τύπου από την Επίσκεψη του Υπ. Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στους Δήμους...

Δελτίο Τύπου από την Επίσκεψη του Υπ. Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στους Δήμους Λαμιέων και Δαφνουσίων

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο των περιοδειών του σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας επισκέφθηκε, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, τους Δήμους Λαμιέων και Δαφνουσίων. Ειδικότερα, το πρωί, επισκέφθηκε τα Καλύβια και το Παγκράτι, και συνομίλησε με πολίτες για τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των εν λόγω συνοικιών της Λαμίας.
 
Στη συνέχεια της περιοδείας του, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αρκίτσας, Γουλεμίου, Μεγαπλατάνου και Λιβανατών, όπου και πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία.
 
Στην κεντρική του ομιλία στις Λιβανάτες, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
«Η κυβέρνηση, με το ξέσπασμα της κρίσης, προσπάθησε και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, μέσα σε ένα δυσμενές πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον, να θωρακίσει την οικονομία και να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Προχώρησε, σε συντονισμό και ευθυγράμμιση με την ΕΕ, στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου με βασικούς στόχους τη διατήρηση των θετικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τη στήριξη της απασχόλησης, τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την ενίσχυση των περισσότερο ευάλωτων στην κρίση κοινωνικών ομάδων και παραγωγικών κλάδων. Παραγωγικών κλάδων, όπως ο τουριστικός και ο αγροτικός, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δαφνουσίων.
Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Να εκσυγχρονίσουμε τις δομές και τις λειτουργίες του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού μας συστήματος, και να εναρμονίσουμε πλήρως την πατρίδα μας με τις χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ.
Σ’ αυτή την κρίσιμη για τον τόπο στιγμή, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την ανεύθυνη υποσχεσιολογία και τον ανέξοδο λαϊκισμό. Ο κ. Παπανδρέου, ενώ ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία έχει χρεοκοπήσει, στο πρόγραμμα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ και επανέλαβε κατά τη διάρκεια των δυο δημοσίων συζητήσεων δεν αναφέρθηκε σε κανένα απ’ τα αναγκαία μέτρα για την έξοδο από την κρίση.»