Δελτίο Τύπου από τις Κοινοβουλευτικές ενέργειες του κ. Χρ. Σταϊκούρα για το...

Δελτίο Τύπου από τις Κοινοβουλευτικές ενέργειες του κ. Χρ. Σταϊκούρα για το πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών του Νομού Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας επανήλθε στο σημαντικό πρόβλημα της συρρίκνωσης της παραγωγής των ελαιώνων του Νομού Φθιώτιδας με αναφορά και με ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Ειδικότερα, μετέφερε με Αναφορά το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Δημοτικού Διαμερίσματος Ηράκλειας του Δήμου Γοργοποτάμου σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στα ελαιόδεντρα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γοργοποτάμου. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στους ελαιώνες της Λοκρίδας και γενικότερα του Νομού Φθιώτιδας, όπως αποτυπώνεται και από σχετικό αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αταλάντης που έχει μεταφέρει με προηγούμενη αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 2 Ιουλίου 2009.
 
Επιπρόσθετα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Φθιώτιδας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Χατζηγάκη αναφορικά με τις ενέργειες που αναμένεται να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου και τις δράσεις που προσδοκάται να προωθήσει ώστε να στηριχθούν και να ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Φθιώτιδας.