Δελτίο Τύπου από τις Δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα κατά τη διάρκεια των...

Δελτίο Τύπου από τις Δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα κατά τη διάρκεια των περιοδειών στο Νομό Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του κατά την περιοδεία του στις έδρες των Δήμων του Νομού Φθιώτιδας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η παράταξη της ΝΔ υπερτερεί στη διεκδίκηση της ψήφου του Ελληνικού λαού, έναντι των άλλων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, για έξι ουσιώδεις λόγους: 1) το σημαντικό κυβερνητικό έργο που έχει επιτελεστεί, 2) οι ορθές, υπεύθυνες και διορατικές επιλογές για τη μείωση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, 3) η ιδεολογική υπεροχή της ΝΔ με την προσήλωση στις αρχές και αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς όπως αναφέρεται και στη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, 4) η ισχυρή και ανανεωμένη υποψήφια ομάδα της ΝΔ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 5) η συνέπεια της παράταξης στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, και 6) η συμμετοχή της ΝΔ στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας.»
«Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση πελαγοδρομεί. Θέτει άστοχα και επικίνδυνα διλλήματα, όπως αυτό που ανέπτυξε πρόσφατα ο αρχηγός της περί «σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας». Τα πραγματικά διλλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός είναι «συνέπεια ή τυχοδιωκτισμός», «σιγουριά ή αβεβαιότητα», «σταθερότητα ή αναποτελεσματικότητα», «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» και «κοινωνική οικονομία της αγοράς ή σοσιαλιστικές περιπλανήσεις».
Είμαι βέβαιος ότι στα παραπάνω διλήμματα οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει την επιλογή τους. Επιλέγουν συνέπεια, σιγουριά, σταθερότητα και υπευθυνότητα, και θα ενισχύσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για μια Ευρώπη δημοκρατίας, ασφάλειας, ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, με ισχυρό διεθνή ρόλο και ενιαία φωνή στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.»