Δελτίο Τύπου από την Εισήγηση επί των Τροπολογιών του Σχεδίου Νόμου «Εταιρείες...

Δελτίο Τύπου από την Εισήγηση επί των Τροπολογιών του Σχεδίου Νόμου «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σχέδιο Νόμου «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις», μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Η εισοδηματική πολιτική περιλαμβάνει δύσκολα, δυσάρεστα, αλλά ασφαλώς αναγκαία, έκτακτα μέτρα όπως επιτάσσουν οι έκτακτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. Έκτακτα μέτρα σε έκτακτες συνθήκες. Έκτακτα μέτρα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και δικαιοσύνης. Έκτατα μέτρα για την δίκαιη αναδιανομή των επιπτώσεων της κρίσης.
Η Κυβέρνηση με υπευθυνότητα και διορατικότητα, επιδιώκει, α) την ενίσχυση, στα όρια βέβαια αντοχής της Ελληνικής οικονομίας, των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, καθώς οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι λαμβάνουν, μέσω των εφάπαξ βοηθημάτων, σημαντικά μεγαλύτερες αυξήσεις από αυτές που θα προέκυπταν εάν εφαρμοζόταν η κλασική εισοδηματική πολιτική, β) τη διατήρηση της ουσιαστικής αύξησης του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου στα επίπεδα του 1% έως 1,5% για το 2009, όπως αυτή προέκυψε από τη μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες των συντελεστών φόρου, και γ) τη συμμετοχή όλων, ανάλογα με το εισόδημά τους, στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και στην εφαρμογή μιας μικρής κλίμακας αναδιανεμητικής πολιτικής εισοδήματος, στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν πιο δίκαιης αναδιανομής των επιπτώσεων και του κόστους της οικονομικής κρίσης.
Προτείνω να εξεταστεί η περίπτωση περαιτέρω διαφοροποίησης των κλιμακίων στα υψηλότερα εισοδηματικά επίπεδα έτσι ώστε να καταστεί κοινωνικά δικαιότερη η επιβολή της έκτακτης οικονομικής εισφοράς.»