Δελτίο Τύπου από τις ενέργειες του Χρήστου Σταϊκούρα αναφορικά με το θέμα...

Δελτίο Τύπου από τις ενέργειες του Χρήστου Σταϊκούρα αναφορικά με το θέμα του Κτηματολογίου στο Δήμο Μαλεσίνας του Νομού Φθιώτιδας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέχεια οχλήσεων και διαμαρτυριών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Μαλεσίνας και των κατοίκων της περιοχής σχετικά με θέματα που άπτονται, άμεσα ή έμμεσα, της εφαρμογής του Κτηματολογίου (όπως είναι τα «κόκκινα» σπίτια και η διαδικασία της κτηματογράφησης των αγροτεμαχίων), επικοινώνησε με την Εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. και τον Πρόεδρό της, και ζήτησε τη συνδρομή τους στην επίλυση των προβλημάτων που αναδεικνύονται τόσο στην αστική (λόγω των προσωρινών παραχωρητηρίων) όσο και στην αγροτική περιοχή (λόγω της έλλειψης συμβολαίων ιδιοκτησίας).

Σε ότι αφορά την αστική περιοχή, στα 605 ακίνητα του αστικού συνοικισμού του ΟΤΑ Μαλεσίνας, αρχικά προκρίθηκε το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου έναντι των ιδιωτών που είχαν δηλώσει τα ακίνητα. Στη συνέχεια, και έπειτα από την κατάθεση ενστάσεων – προσφυγών, δικαιώθηκαν οι 286 από τις συνολικά 289 ενστάσεις – προσφυγές, ενώ τα εναπομείναντα 316 ακίνητα του οικισμού, οι κύριοι των οποίων δεν υπέβαλαν ένσταση, αποδόθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Σε ότι αφορά την αγροτική περιοχή, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, και κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαλεσίνας, χορηγήθηκαν τα κτηματολογικά διαγράμματα από την Εταιρεία για να εγκατασταθεί μηχανισμός ενημέρωσης και καταγραφής των διαμαρτυρομένων πολιτών ώστε να διερευνηθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Ο κ. Βουλευτής εκτιμά ότι με τη συμμετοχή και την πρακτική συμβολή της Εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε., τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συμμετοχή των πολιτών το πρόβλημα θα επιλυθεί.