Χαιρετισμός στην εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία» με τίτλο...

Χαιρετισμός στην εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία» με τίτλο «Αμφίκλεια: Πορεία στο χρόνο…»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Λαογραφικό Σύλλογο Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία» για την πρόσκληση που μου απηύθυνε να παραστώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση και να τους συγχαρώ για το ενδιαφέρον αντικείμενο της συζήτησης, για την Πορεία της Αμφίκλειας στο Χρόνο.
 
Μία διαχρονική πορεία που ξεκινά από τα βάθη της Μυθικής Ελλάδας (όπως θα αναλύσει καλύτερα ο κ. Μπακάλης) και με έντονο το ιστορικό, πνευματικό και κοινωνικό αποτύπωμα της στο χρόνο καταλήγει στην αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη πόλη του σήμερα.
 
Μία πορεία στο χρόνο με χαρακτηριστικό πολιτιστικό και λαογραφικό χρώμα που αντανακλάται στο σήμερα μέσα από τις σχετικές εκδηλώσεις αναβίωσης εθίμων και παραδόσεων.

Η έντονη αυτή πολιτιστική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τη φυσική θέση και ομορφιά της, έχουν καταστήσει την Αμφίκλεια – και την ευρύτερη περιοχή – ένα πόλο τουριστικής ανάπτυξης με πολλές προσδοκίες και προοπτικές. Προσδοκίες και προοπτικές που οφείλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε