Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ενέργειες του Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή την...

Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ενέργειες του Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή την απομάκρυνση των γραφείων της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. από τις περιοχές του Δομοκού και της Μακρακώμης

Με αφορμή την απομάκρυνση των γραφείων της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. από τις περιοχές του Δομοκού και της Μακρακώμης ο Βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε σήμερα, Πέμπτη, 4.9.2008, συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. όπου και του εξέφρασε τους διατυπωμένους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών. Πράγματι, η Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε., σε μεμονωμένες περιπτώσεις (μεταξύ των οποίων και οι 2 γεωγραφικές περιοχές του Νομού Φθιώτιδας), επέλεξε να διακόψει τη λειτουργία ορισμένων γραφείων της, αφού προηγουμένως εξασφάλισε νέους εναλλακτικούς, οικονομικότερους και ασφαλέστερους για την Επιχείρηση, τρόπους εξυπηρέτησης των πελατών της.

Οι πελάτες της Επιχείρησης στις περιοχές αυτές μπορούν και πάλι να εξυπηρετούνται για οποιοδήποτε εμπορικό τους θέμα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους, και με μηδενικό κόστος. Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, ακόμη και εκπρόθεσμους, στους ταχυδρομικούς διανομείς, στα γραφεία των ΕΛΤΑ, μέσω πάγιων εντολών στις τράπεζες, μέσω των ΑΤΜs των περισσοτέρων τραπεζών, στα ταμεία της Αγροτικής Τράπεζας, μέσω e-banking και phone-banking της τράπεζάς τους και σε συνεργαζόμενους εργολάβους είσπραξης (φαρμακεία, ΠΡΟ-ΠΟ, κλπ).
Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε., που σαν στόχο έχει τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τον εξορθολογισμό του συστήματος εμπορίας της Επιχείρησης, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προάγγελο κατάργησης οποιουδήποτε Τεχνικού Τμήματος της Επιχείρησης στις εν λόγω περιοχές, αποφάσεις άλλωστε που σχετίζονται και λαμβάνονται από άλλη Διεύθυνση της Επιχείρησης (Διεύθυνση Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε.). Τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.
Για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει σήμερα σχετικό δελτίο τύπου από την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.