Δελτίο Τύπου από τη Συνάντηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του ΕΛΚ...

Δελτίο Τύπου από τη Συνάντηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του ΕΛΚ στο Παρίσι – Σεπτέμβριος 2008

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, έλαβε μέρος στη Συνάντηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διήμερο 15 – 16 Σεπτεμβρίου 2008.
Στη Συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Wilfried Martens, με τον οποίο ο κ. Σταϊκούρας είχε συζήτηση για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Οι εργασίες της Επιτροπής επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στα δυσμενή αποτελέσματα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στις Ευρωπαϊκές οικονομίες.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις Ευρωπαϊκές οικονομίες, της ενίσχυσης του συντονισμού των Εθνικών Αρχών για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης, αλλά και της λήψης μέτρων ενδυνάμωσης της απασχόλησης και τόνωσης της κοινωνικής συνοχής για την ανακούφιση των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται άμεσα από τις αρνητικές εξελίξεις στη διεθνή οικονομία.
Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη προώθησης πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ρυθμιστικού πλαισίου των Ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν θα πρέπει οι νέοι αυτοί κανόνες να περιορίζουν την ευρωστία και την αναπτυξιακή δυναμική των οικονομιών.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνάντησης, η Υπουργός Οικονομίας και Απασχόλησης της Γαλλίας, κα. Christine Lagarde, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η Γαλλική Προεδρία προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης, εστιάζοντας, κυρίως, στο τρίπτυχο ενίσχυση της μεγέθυνσης των εθνικών οικονομιών, τόνωση της αυτοπεποίθησης των αγορών και σύγκλιση των ρυθμιστικών πλαισίων.