Χαιρετισμός στο Συνέδριο «Σύγχρονος Ιαματικός Τουρισμός»

Χαιρετισμός στο Συνέδριο «Σύγχρονος Ιαματικός Τουρισμός»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης  για την πρόσκληση που μου έκαναν να παραστώ και να χαιρετήσω τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα « Σύγχρονος Ιαματικός Τουρισμός»,
μιας ιδιαιτέρως αξιέπαινης πρωτοβουλίας στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φορέων και των πολιτών για την πορεία του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Κυρίες & Κύριοι,
Ο Τουρισμός συνιστά μία από τις προκλήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας μας. Προσφέρει πολλές δυνατότητες, τις οποίες, αν αξιοποιήσουμε σωστά, θα έχουμε πολλαπλά οφέλη.
Στόχος της παρούσας κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη του τουρισμού και εν γένει του  ιαματικού στην Ελλάδα αναπτύσσοντας το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο στοχεύει να αναβαθμίσει ποιοτικά τον τουρισμό και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάπτυξης .
Στόχος  της τοπικής κοινωνίας μας θα πρέπει να  είναι η ορθολογική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Οι ιαματικές πηγές που είναι διάσπαρτες στον ευλογημένο από τη φύση τόπο μας ένα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής.
Κυρίες & Κύριοι,
Ο Ιαματικός Τουρισμός είναι ζωτική ανάγκη για μία κοινωνία που έχει ως προτεραιότητα την υγεία, την υγιεινή, την αισθητική, έννοιες στενά συνδεδεμένες με τη φιλοσοφία του ευ ζην.
Οι σύγχρονες επιστήμες υγείας έχουν αναπτύξει ολόκληρο κλάδο για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, αλλά και της θάλασσας με τα κέντρα αναζωογόνησης που προσελκύουν τουρίστες όλων των ηλικιών.
Δεδομένου ότι στο νομό μας έχουμε πολλούς και αξιόλογους ιαματικούς πόρους, πλεονεκτική γεωγραφική θέση και θάλασσα σχεδόν παντού και με γνώμονα τις μεθοδικές και σοβαρές προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού είναι σκόπιμο  να αναπτυχθεί ένα σχέδιο αξιοποίησης διαχείρισης και ορθής διανομής των ιαματικών πηγών της περιοχής μας με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, σεβασμό στο περιβάλλον και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας .
 
Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω το συνέδριό σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του.
Ευχαριστώ !