Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα «Μετατροπή...

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα «Μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού Μαλεσίνας σε Αστυνομικό Τμήμα»

 

Θέμα: Μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού Μαλεσίνας σε Αστυνομικό Τμήμα
  
Αυτή τη στιγμή στο Νομό Φθιώτιδας λειτουργούν 10 Αστυνομικά Τμήματα στους Δήμους Αμφίκλειας, Αταλάντης, Δομοκού, Καμ. Βούρλων, Λαμιέων, Μακρακώμης, Μώλου, Σπερχειάδας, Στυλίδας και Υπάτης, με ταυτόχρονη ύπαρξη σε αυτούς Αστυνομικών Σταθμών (εκτός των Δήμων Μώλου και Σπερχειάδας).
Στο Δήμο Μαλεσίνας λειτουργεί μόνο ένας Αστυνομικός Σταθμός με 3 υπηρετούντες (2 με οργανική θέση και 1 με απόσπαση).
 
Ο Δήμος Μαλεσίνας όμως έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα:
  • Έχει μεγάλο αριθμό μονίμων κατοίκων, ο οποίος και παρουσιάζει αυξητική τάση.
  • Παρουσιάζει, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, σημαντική αύξηση του πληθυσμού του λόγω των παραθεριστικών κατοικιών στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ.) και της έντονης τουριστικής κίνησης στις τοποθεσίες Θεολόγος και Λεκούνα.
  • Λειτουργεί στα γεωγραφικά του όρια, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, μεγάλος αριθμός καταστημάτων (κυρίως ψαροταβέρνες, αναψυκτήρια και κέντρα διασκέδασης).
  • Διαθέτει τον 4ο και 3ο μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στις Λυκειακές και Γυμνασιακές αντίστοιχα τάξεις του Νομού Φθιώτιδας [εκτός του Δήμου Λαμιέων], αριθμός ο οποίος διαχρονικά ενισχύεται (βλέπετε συνημμένο πίνακα).
  • Εμφανίζει έντονη, εισαγόμενη από όμορους νομούς, εγκληματικότητα και παρουσιάζει μεγάλο αριθμό υποθέσεων κλοπής, κυρίως στις παραθεριστικές κατοικίες κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών (σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
  • Η χιλιομετρική απόσταση από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Αταλάντης) ειναι αρκετά μεγάλη (περίπου 25 χιλιόμετρα) με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση τις απογευματινές και βραδινές ώρες που ο Αστυνομικός Σταθμός δεν λειτουργεί.
Το ενδιαφέρον για τη μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού Μαλεσίνας σε Αστυνομικό Τμήμα έχει εκδηλωθεί από τους πολίτες του Δήμου Μαλεσίνας, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαλεσίνας, την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας και την Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης σχετικά με την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και την δυνατότητα μετατροπής του Αστυνομικού Σταθμού Μαλεσίνας σε Αστυνομικό Τμήμα.