Συνέντευξη στην Εφημερίδα «H ΧΩΡΑ»: Για τη Διαφθορά

Συνέντευξη στην Εφημερίδα «H ΧΩΡΑ»: Για τη Διαφθορά

Πως βλέπετε την υπόθεση της Siemens. Γιατί δεν συμφωνείτε να γίνει εξεταστική επιτροπή; Παράγουν έργο οι εξεταστικές επιτροπές;
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που ρίχνει βαριά σκιά στο πολιτικό σύστημα.
Οι καταθέσεις και μαρτυρίες στελεχών της εταιρείας για εμπλοκή σε έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων, στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και συνδικαλιστικών παραγόντων επιβάλλουν την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ήδη διεξάγεται δικαστική έρευνα.
Η έρευνα επισπεύδεται και αναμένεται να οδηγήσει σε αποτελέσματα επί της ουσίας της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αφήνει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της και στον κατάλληλο χρόνο θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την διαλεύκανση και όλων των πολιτικών πτυχών της υπόθεσης.
Κατά την πεποίθησή μου αν υπάρχουν ένοχοι τότε η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης να πέσει βαρύς.
 
Το τελευταίο διάστημα ακούμε για μίζες, ροζ σκάνδαλο… και σας το μεταφέρω όπως συζητείται στα καφενεία. Πιστεύετε πως θα μάθουμε τι έχει συμβεί, πιστεύετε πως θα οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στην Δικαιοσύνη;
Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει διαμορφωθεί στη χώρα ένα περιβάλλον «σκανδαλολογίας» και σύγχυσης στο οποίο εμπλέκονται πολλοί και από διάφορα πεδία δράσης. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Το κουβάρι να ξετυλιχθεί.
Η Δικαιοσύνη λειτουργεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Σύντομα θα πρέπει να προχωρήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα οδηγήσει σε πλήρη διαλεύκανση τις εκκρεμείς υποθέσεις που ταλανίζουν τη δημόσια ζωή της χώρας.
 
Η ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου δυσκολεύει το κυβερνητικό έργο; Άλλο 152 και άλλο 151 βουλευτές;
Πρόσφατα, η ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, τη στρατηγική και τις πολιτικές του.
Απαίτησε με σχέδιο, διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση και συναίνεση να κινηθούμε γρήγορα, υπεύθυνα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά και να δώσουμε λύση στα προβλήματα της χώρας και των πολιτών.
Απαίτησε να προχωρήσουν οι δομικές αλλαγές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των πολιτών.
Εφόσον προχωρήσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση τότε μπορώ να πω ότι ο αριθμός των 151 ή 152 βουλευτών δεν αποτελεί το «κλειδί» για τις πολιτικές εξελίξεις.
 
Πως βλέπετε την άνοδο της αριστεράς στις δημοσκοπήσεις;
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά το θολό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως, πιστοποιούν τη σταθερή πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του κ. Κώστα Καραμανλή.
Βέβαια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά όλων μας, χρειάζεται προσοχή, απαιτούνται προσπάθειες και δράσεις σε πολλά πεδία και επίπεδα για να διατηρήσουμε επί μακρόν την πολιτική ηγεμονία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις υποχωρεί σημαντικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία διέρχεται κρίση ταυτότητας και στρατηγικής. Η πολυεπίπεδη αυτή κρίση οδηγεί στην ενδυνάμωση των κομμάτων της παραδοσιακής αριστεράς. Κατά την εκτίμησή μου στον πολιτικό κύκλο που διανύουμε η άνοδος αυτή αγγίζει τα όριά της.